2 – Muziek ECHOS DE LOMBRIVES – Teksfragment ‘Het hogere geestesleven in de Sabartez’

 

BESTEL ECHOS DE LOMBRIVES – KLANKEN UIT DE RENOVATEMPEL

LEES MEER OVER ECHOS DE LOMBRIVES – KLANKEN UIT DE RENOVATEMPEL

Men kan zonder twijfel vaststellen dat Adolphe Garrigou (de leermeester van Antonin Gadal) als eerste het onschatbare materiaal bijeengebracht heeft voor de geschiedenis van Sabarthez en het graafschap Foix. Als men de ongelofelijk grote rol kent, die dit kleine stuk van Frankrijk voor de kennis van het hogere geestesleven van Frankrijk gespeeld heeft, dan kan men de meester slechts bewonderen, die haar aan het daglicht heeft getild. 

In 1821 begon Garrigou met het blootleggen van de prachtige grot van de Lombrives, de kathedraal van de Albigenzen. Daarna kwamen de drie kerken van de Albigenzen: Ussat, Ornolac en Bouan aan de beurt, en enkele kleinere grotten, rijk aan historie, maar wellicht minder belangrijk. 

En hij wist dat hij bouwde, dat hij reconstrueerde. En als, op een gegeven moment, iedere steen precies op zijn plek gevoegd is, dan is het Schathuis gereed. Daaruit dient een ieder te putten, die de nieuwe weg wil gaan die door de patriarch gebaand is, en die in de plaats komt van de oude wegen, die door sektarisme en intolerantie gedicteerd werden. Hij wist, hij wilde… Hij wist dat het opnieuw de weg van de heilige graal was, niets meer en niets minder, en dwars door achterdocht, teleurstellingen en ellende wilde hij hem bekend maken.

Uit: ‘Gnosis, stromen van licht in Europa’ door Peter Huijs
Hoofdstuk: Antonin Gadal

LEES MEER OVER GNOSIS, STROMEN VAN LICHT IN EUROPA

BESTEL GNOSIS, STROMEN VAN LICHT IN EUROPA

DOWNLOAD ENGLISH EDITION (FREE PDF)