Download tijdschrift Pentagram 2019 nummer 1: onderzoek de wijze waarop je straalt

 

DOWNLOAD TIJDSCHRIFT PENTAGRAM 2019 NUMMER 1 (PDF)

Vroeger, toen straling nog goed was, zoals de straling van de zon, was het beeld simpel: een bron waarvan een aantal stralen uitging, zoals de omslag van deze editie toont. Weergegeven in een artistiek tapijt is de indruk weldadig. Aangenaam aan de voeten. En de kleuren waarin de stralen uitbreken zijn mooi, wanneer ze weerkaatsen in een voorwerp of mozaïek, zoals in het mozaïek van Julie Edmunds, ‘Radiation’, aan de binnenkant van dit omslag.  

Sindsdien is de aard van de straling veranderd. Duidelijk schildert Vera Verhagen de effecten van de overmaat aan elektromagnetische straling op de ere weefsels van de menselijke verschijning, verderop in dit nummer. Sommige mensen zijn er extreem gevoelig voor en lijden eronder. Toch kan de samenleving allang niet meer zonder, ons dagelijks leven zou totaal ontregeld raken. Dat wijst op een ontwikkelingsvraag. 

Wat is de mens gehouden (of gedwongen) te leren, door de omgeving die hij zelf schept? Het antwoord ligt wellicht nog in stralingsnevelen verborgen, verderop in de tijd, maar de zoektocht onderweg toont al aan dat een gewoon zielenleven niet meer genoeg is. Straling jaagt ons op om geestmens te worden, dat wil zeggen weter, kenner van de stralingswetten, en beheerser ervan.

Het oude zielenleven is niet genoeg meer, en wat we ook inzetten, er is een nieuw geestesperspectief nodig. En zoals eerst het negatief zielenleven opdroogde: het natuurlijke leven, dat ons hele bewustzijn schijnt te bepalen. Alom is er een transitie en transmutatie, het oude schijnt zich niet te kunnen handhaven. Advies: onderzoek de wijze waarop u straalt, onderzoek hoe alle straling in u werkt en vind de enige bron die meer wordt, wanneer deze geeft: de liefde. 

NEEM EEN JAARABONNEMENT 2019 OP DE PAPIEREN VERSIE VAN PENTAGRAM

INHOUD PENTAGRAM 2019-1

 • De zeven in één, Het vrijkomen van nieuwe zuivere energieën, Jan van Rijckenborgh
 • Hoge energie-astrofysica: De bestudering van hoog-energetische straling uit het heelal
 • Hoogfrequente straling: bepaald geen helende energie
  De schaduwzijde van draadloze communicatie
  Vera Verhagen
 • Materie, tijd en ruimte, Tijd voor een fenomenologisch onderzoek
 • Onzekerheidsrelaties
  Wat verbindt de mechanicawetten van de macrowereld met die van de nanowereld?
 • Een Esseense hymne
 • Hof van Eden
  Het schitterende landschap van een onbekende wereld 
 • BOEKEN: Yval Noah Harari, 21 lessen voor de 21ste eeuw
 • BOEKEN: Een zichtbare geest door God gezonden
 • SYMBOOL:  De steen der wijzen

NEEM EEN JAARABONNEMENT 2019 OP DE PAPIEREN VERSIE VAN PENTAGRAM