Welke boeken uit de wintercatalogus 2018/2019 zijn belangwekkend voor je dierbaren en voor jezelf?

DOWNLOAD CATALOGUS PENTAGRAM BOEKWINKEL WINTER 2018/2019

Beste boekenklant, 

De nieuwe najaarscatalogus is er! De feestdagen Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw komen er al weer snel aan. De dagen worden steeds korter en de zomerkleren zijn allang opgeborgen en de wanten weer tevoorschijn gehaald. De laatste maanden van het jaar brengen ook de terugblik op het achter ons liggende jaar. Wat is er allemaal gebeurd in ons leven en de wereld om ons heen? De feestdagen brengen niet alleen de gezelligheid van het samen-zijn, een gezellig haardvuurtje, een kaarsje dat brandt, maar dagen rond Kerst kunnen ook zorgen voor bezinning en reflectie. 

In de nieuwe catalogus treft u mooie boeken aan, die passen bij die reflectie op ons leven. Zo is er Morgenrood in opgang, Aurora, een nieuw verschenen vertaling aan de hand van Böhmes oertekst uit 1612. Jacob Böhme schrijft daarin bijvoorbeeld: 

‘Ieder mens is vrij; hij is als een eigen God; hij kan zich in dit leven in toorn of in licht veranderen. Waarmee iemand zich kleedt, laat zien wie hij is. U kunt niet zeggen dat u niet in God leeft en bestaat, of dat God iets vreemds, onbekends is, wat u niet kunt bereiken. Waar u nu bent, daar is de poort naar God.’ 

U heeft dus altijd en overal een zeer fundamentele keuze; daar waar u nu bent, daar kan ook de poort naar God worden gevonden. Omdat deze poort naar God, naar het Licht, naar de Liefde, zich in u bevindt. Wij raden u dit rijke boek van harte aan! 

Natuurlijk hebben wij ook weer verschillende boeken in de aanbieding waaronder drie reeds eerder verschenen boeken van Jacob Böhme, zie blz 24-25. 

Wij wensen u een ontspannen en gezellige winter met tijd voor een inspirerend boek en bezinning op de dingen die er werkelijk toe doen. 

Maartje Letema 

NIEUWE UITGAVEN VAN ROZEKRUIS PERS EN MORGENSTER, NAJAAR 2018

  1. Mysteriën en lofzangen van God, kosmos, mens
  2. Mannen op de bres voor de zuivere rede – Coornhert en Bredero
  3. Het Schone, het Goede, het Ware
  4. Morgenrood in opgang, of Aurora
  5. Handschriften en vrienden van Jacob Böhme
  6. Mysteries and Symbols of the Soul
  7. Levenslang verwonderen – het leven in tekst en beeld

GEEF JE NAAM EN ADRES DOOR OM DE CATALOGUS GRATIS PER POST TE ONTVANGEN