Mini-symposion over ‘De Stem van de Stilte’ van Helena Blavatsky in Hoorn op zondag 27 oktober 2019


BESTEL DE STEM VAN DE STILTE

Al vele jaren wordt op de laatste zondag van de maand oktober, de enige zondag van het jaar die vanwege het ingaan van de wintertijd precies een uur langer duurt dan andere zondagen, de Dag van de Stilte gehouden in Nederland en Vlaanderen. In het kader daarvan organiseert de School van het Rozenkruis in Hoorn een mini symposion over De Stem van de Stilte, dat Helena Blavatsky heeft opgedragen aan de zeer weinigen. Er zullen twee lezingen worden gehouden: één vanuit het perspectief van het Lectorium Rosicrucianum en één vanuit het perspectief van het boeddhisme.

Datum: zondag 27 oktober 2019
Tijd: 11.30 – 15.30 uur
Adres: Breedstraat 26, Hoorn
Toegang: 7,50 euro, inclusief lunch

Hieronder volgt een citaat uit ‘De Stem van de Stilte’.

Geloof dan niet, toegewijde leerling, dat het verblijven in donkere wouden, in trotse afzondering en gescheiden van de mens, u naar het doel zal leiden: de uiteindelijke bevrijding.

Zaai liefderijke daden en u zult de vruchten ervan oogsten. Door het niet-verrichten van een barmhartige daad, verricht men een daad die neerkomt op een doodzonde. Zo spreekt de wijze.Zult u zich van handelen onthouden? Op die manier zal uw ziel haar vrijheid niet verwerven.

Om Nirvāna te bereiken, moet men tot zelfkennis komen, en zelfkennis is het kind van liefdevolle daden. Heb geduld, kandidaat, als iemand die niet bang is voor mislukking, niet streeft naar succes.

Vestig de blik van uw ziel op de ster waarvan u een straal bent, de fonkelende ster die schijnt in de lichtloze diepten van het eeuwige zijn, de grenzeloze velden van het onbekende.
Volhard als iemand die eeuwig zal blijven bestaan.

Uw schaduwen leven en verdwijnen; wat in u eeuwig zal leven, wat in u ‘weet’, omdat het kennis zelf is, behoort niet tot het voorbijgaande leven: het is de mens die was, die is en zal zijn, en voor wie het uur nooit zal slaan.

Als u zoete vrede en rust zou willen oogsten, discipel, bezaai dan met de zaden der verdienste de velden waar in de toekomst wordt geoogst.

H. P. Blavatsky

De Stem van de Stilte
Fragmenten uit het hoofdstuk “De twee paden”

BESTEL DE STEM VAN DE STILTE