Meesters in vermomming: een zoekboek recht uit de natuur van Marc Martin

BESTEL MEESTERS IN VERMOMMING

Er zijn dieren die zich fantastisch kunnen vermommen. Sommige hebben schutkleuren of kunnen van kleur veranderen, waardoor ze niet opvallen in hun omgeving, andere doen zich zelfs voor als andere dieren of planten. Meesters in vermomming is een ode aan deze dieren. Eerst wordt uitgelegd hoe een bepaald dier zich weet te vermommen, gevolgd door een grote zoekplaat waarin je het betreffende dier moet ontdekken. Een zoekboek recht uit de natuur.

Twaalf dieren komen aan bod, van de ijsbeer tot de orchideebidsprinkhaan en van kameleons tot mimische octopussen. Twaalf verbluffende verhalen en twaalf schitterende zoekplaten.

EEN VOORWOORD VAN DE AUTEUR-ILLUSTRATOR

De dieren die zich op deze bladzijden hebben verstopt, hebben allemaal unieke en indrukwekkende manieren om uit het zicht te blijven. Sommige veranderen van kleur en patroon om op te gaan in hun omgeving. Andere vermommen zich als takken of bloemen. En eentje draagt zelfs een jas van algen!

Hoewel ze zich allemaal op een andere manier camoufleren, zijn ze wel afhankelijk van hun omgeving. Van de Afrikaanse savanne en de Zuid-Amerikaanse jungle tot de wateren van de Stille Oceaan – ze hebben hun eigen plek nodig om te kunnen overleven.

Door klimaatverandering en menselijke inmenging wordt hun leefomgeving bedreigd. Wij moeten ervoor zorgen dat we alles doen wat we kunnen om deze meesters in vermomming te beschermen – zelfs als we ze niet altijd kunnen zien!

BESTEL MEESTERS IN VERMOMMING

LEES OVER DE BOVENSTAANDE KINDERBOEKEN OVER DE NATUUR

LEES OVER HET SYMPOSION OVER DE NATUUR OP ZONDAG 29 MEI IN BILTHOVEN