5 – Muziek ECHOS DE LOMBRIVES – Teksfragment ‘Overpeinzingen in de grot Bethlehem’

 

BESTEL ECHOS DE LOMBRIVES – KLANKEN UIT DE RENOVATEMPEL

LEES MEER OVER ECHOS DE LOMBRIVES – KLANKEN UIT DE RENOVATEMPEL

Ik was, naar mijn gewoonte, in (de grot) Bethlehem geweest, om mij een ogenblik aan mijn overpeinzingen over te geven. Ik houd ervan, aan de voet van de oude relikwieën van onze parfaits, mijn geest te dompelen in rustgevende meditaties. Het heilige pentakel heeft mij daar eertijds zijn rituele wijding geschonken: en zo schenkt het mij vreugde er thans de heiliging-in-Christus voor te bereiden; het hoogste doel en beloning van de weg tot de heilige graal!

In die momenten van geestelijk rust gebeurt het mij ook dat herinneringen van ontmoetingen van weleer, gebeurtenissen die een diepe, onvergetelijke indruk op mij hebben gemaakt, zich in de volle kracht en met grote helderheid voor mijn bewustzijn plaatsen. Dan is het mij alsof ik een heerlijke reis maak, met zeer geliefde vrienden uit een min of meer ver verleden. 

Wat een schone ogenblikken zijn dan mijn deel! Ze zijn als herhalingen, als een wederbelevendiging van studies en bezinningen met leraren en leerlingen van ons inwijdingscentrum! Het is alsof geestelijke rijkdommen opnieuw worden geschonken! 

Uit: ‘Gnosis, stromen van licht in Europa’ door Peter Huijs
Hoofdstuk: Antonin Gadal

LEES MEER OVER GNOSIS, STROMEN VAN LICHT IN EUROPA

BESTEL GNOSIS, STROMEN VAN LICHT IN EUROPA

DOWNLOAD ENGLISH EDITION (FREE PDF)