Download de Digitale Catalogus Pentagram Boekwinkel voorjaar 2019

DOWNLOAD PENTAGRAM BOEKWINKEL CATALOGUS VOORJAAR 2019

Beste boekenklant, 

Dit voorjaar brengen wij alleen een digitale catalogus uit waarin weer vele mooie titels zijn opgenomen. Digitaal, om bomen en kosten te besparen. Het team heeft een mooie selectie voor u samengesteld. Hoe vreugdevol is het dat er weer zo veel boeken zijn verschenen, die alle op hun eigen unieke manier iets van de essentie weten te raken. 

Zo zijn er boeken opgenomen over Leonardo da Vinci, die ons leert altijd open en onderzoekend te blijven. Alle kennis komt voort uit waarneming is een van zijn uitspraken. Waarneming is sterk afhankelijk van bewustzijn. Allen kijken wij door onze eigen gekleurde bril naar de wereld. Maar wanneer wij de moed hebben deze bril van tijd tot tijd af te zetten, onze blik durven verruimen, de gebaande paden durven verlaten, onze vooroordelen durven los te laten, dan zullen wij het wonder dat het leven is waarlijk aanschouwen. En het kan niet anders dat hieruit voort komt een diep respect voor al het leven. Zoals Leonardo zegt: Hoe meer men weet, hoe meer men liefheeft. 

In boeken als Zeg me, wie ben je… 10 bijbelse vrouwen en kabbala spelen vrouwen de hoofdrol. Niet om de rol van mannen naar de achtergrond te duwen, maar om de vrouwen in beeld te brengen. De levensboom van de kabbala kent tien sferen of sefirot. De verhalen over de tien vrouwen worden in het licht van een van de sferen beschreven. 

Verhalen blijven alleen dan levend als ze steeds opnieuw verteld worden, aangepast aan de taal van de tijd. Daarom ook komt Rozekruis Pers met de nieuwe uitgave Paradijsvogels en andere mythische dieren van Ankie Hettema-Pieterse. In haar boek weet zij deze aloude mythische verhalen opnieuw tot leven te brengen in ons zelf. Want dragen zij niet alleen een kracht in zich tot een hoger leven? 

Voorin de catalogus vindt u tien actieboeken die scherp zijn afgeprijsd van 1 april tot 1 juli 2019. 

Voor bestellingen of meer informatie, dubbelklik op de links. Warme groet, 

Rozekruis Pers team, Maartje Letema