Catalogus Pentagram boekwinkel voorjaar-zomer 2018

DOWNLOAD DE CATALOGUS VOORJAAR-ZOMER 2018 (PDF, 44 PAGINA’S)

Beste boekenklant,

Aan alles ligt een idee ten grondslag. Niets is geschapen zonder een voorgaand idee. Het
idee is dé scheppende gedachte. Door deze gedachte ontstaat er een verlangen het idee te realiseren. Verlangen is een aantrekkende kracht, energie die, als zij sterk genoeg is, gestalte kan geven aan het idee. Zo creëert en vormt een mens de wereld om zich heen.

Ook alles dat niet door mensen is bedacht en gerealiseerd, is tot aanzijn gekomen door een achterliggend idee. Zo is de mens zelf ook een schepping waar een oorspronkelijk idee aan ten grondslag ligt. Wat is het oorspronkelijke idee van de mens? Waartoe bent u tot aanzijn geroepen? Wanneer deze vraag vanuit het diepst van ons wezen naar boven komt, gaan wij op zoek. Op zoek naar het WAAROM van alles.

De Rozekruis Pers tracht in deze behoefte van de geestelijke zoeker te voorzien. Boeken zijn namelijk geen dode letters. De letters dragen ons het idee over van de auteur, zodat wij daar deelgenoot van kunnen worden. Elk boek is een idee, een gedachte, waar een bezieling aan ten grondslag ligt. Tijdens het lezen van een boek kan het idee wat hiermee verbonden is zich aan ons openbaren en in ons tot leven komen, als het iets is waar wij naar verlangen.

Zo kan een boek een grote hulp zijn voor een ieder die verlangt het wonder van het leven te doorgronden. Want alleen als het idee je helder voor ogen staat, kun je begrijpen waarom iets is zoals het is. Wij hopen dat u in de catalogus boeken vindt die voor u in deze zin van grote waarde zijn.

Wilt u onze catalogi (twee per jaar) gratis per post ontvangen? Geef dan uw naam en adres aan ons door.

Ook dit keer hebben wij weer in de aanbieding: 10 aantrekkelijke boeken en 2 CD’s. Muziek is de taal van de ziel en kan ons soms dieper raken dan duizenden woorden. Maar eerst is er een boekwinkellezing in Haarlem door Inez van Oord en haar broer Jos. De lezing zal gaan over haar boek Rebible.

Wij wensen u alvast een heerlijke zomer, en veel leesplezier!

Maartje Letema

DOWNLOAD DE CATALOGUS VOORJAAR-ZOMER 2018 (PDF, 44 PAGINA’S)