Rebible, lezing van Inez van Oord en haar broer Jos op woensdag 9 mei in Pentagram boekwinkel Haarlem

 

RESERVEER EEN PLAATS VOOR DE LEZING VAN INEZ VAN OORD EN JOS VAN OORD

De zoektocht naar geluk van Inez van Oord vertaalde zich in de oprichting van Happinez, een magazine over bewustwording en spiritualiteit. Voor het schrijven van haar artikelen maakte ze regelmatig reizen naar exotische oorden en interviewde ze onder andere wijze boeddhistische monniken en lama’s. In tien jaar tijd kwamen vele spirituele stromingen voorbij, maar de Bijbel – die zij kende vanuit haar gereformeerde opvoeding – liet zij steeds links liggen.

Is er misschien een nieuwe manier om naar de verhalen in de Bijbel te luisteren, een nieuwe manier om de bladzijden te lezen? Zijn de verhalen verkeerd uitgelegd? Zou dat zomaar kunnen? Hebben we nu nog wat aan de bijbelverhalen uit onze jeugd? Deze vragen stelt Inez van Oord (1957) in haar boek Rebible ontdekking van vergeten verhalen.

Inez vergat de Bijbel als boek, maar bepaalde bijbelverhalen die ze gehoord had in haar kinderjaren bleven haar bij. En die verhalen vormen de structuur van het haar boek Rebible, waarin ze terug gaat naar de Bijbel met alle kennis en ervaring die ze in haar leven heeft opgedaan. Dit boek was één van de zes boeken op de shortlist voor de verkiezing Het beste spirituele boek 2018.

De schrijfstijl die ze ontwikkelde voor haar verhalen in Happinez is te herkennen in Rebible. Haar teksten zijn vlot te lezen. Ze schrijft veel in de ik-vorm en wisselt verslagen over de ervaringen van haar persoonlijke zoektocht af met interessante inhoudelijke informatie. Zo noteert zij belevingen en ontdekkingen van haarzelf en van haar broer Jos (theoloog en emeritus-predikant) tijdens hun reizen naar de Sinaï, Rome en het eiland Iona.

RESERVEER EEN PLAATS VOOR DE LEZING VAN INEZ VAN OORD EN JOS VAN OORD

Datum: woensdag 9 mei 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Adres: Bakenessergracht 1, Haarlem
Toegang: vrijwillige bijdrage (richtbedrag 10 euro)

BESTEL REBIBLE