Aanbevolen boeken en cd met tempelmuziek bij de open dag van het Rozenkruis op 9 juni 2018 in Haarlem

LEES HET PROGRAMMA VAN DE OPEN DAG VAN HET ROZENKRUIS IN HAARLEM

1. Geroepen door het wereldhart – het ontstaan, de opbouw en het werk van de geestesschool van het Gouden Rozenkruis

In Geroepen door het wereldhart geeft Peter Huijs een verslag van de ontwikkeling van het spirituele streven van de afgelopen anderhalve eeuw. In het complexe esoterische veld hervinden de gebroeders Leene in 1935 de zeventiende-eeuwse manifesten van de rozenkruisers. Huijs schetst de geschiedenis van de school van het Rozenkruis en geeft tevens een vooruitblik tot het jaar 2024. Dit boek is van 1 mei tot 1 augustus 2018 tijdelijk afgeprijsd: van € 29,50 voor € 18,50 .

2. Vanuit de bron – CD met muziek opgenomen in de Haarlemse hoofdtempel van de rozenkruisers

Deze cd met tempelmuziek begint met het geluid van de bron en eindigt met de zegenbede. Daar tussenin klinken composities die musici van de School van het Rozenkruis hebben laten klinken in de tempel in Haarlem. Met deze cd hebt je klanken in handen die de bijzondere vibraties van deze tempel aan de gespeelde muziek meegeven.

3. De stem van het rozenhart – woorden uit tempels van het Rozenkruis

Mensen zijn in onze tijd van onrust en angst op zoek naar stilte, aandacht en liefde, onafhankelijk van ‘de dingen buiten’ ons. ‘Hoe kan men rust vinden in een wereld die in wording is’? vraagt Hermes Trismegistos en Jezus Christus leert dat ‘het koninkrijk van God’ binnen in ons is. Hoe kunnen wij de stem van het innerlijk, van het rozenhart ontsluiten? Deze bundel bevat teksten uitgesproken in de tempel van het Gouden Rozenkruis die hart en hoofd openen voor de wijsheid en de liefde in het leven.