Waar is de Eenhoorn in Wonderland? Kleurrijk zoekboek van illustrator Paul Moran met teksten van Frances Evans

BESTEL WAAR IS DE EENHOORN IN WONDERLAND?

‘Waar is de eenhoorn in Wonderland’ is een zoekboek van illustrator Paul Moran waarin je op zoek kunt naar eenhoorns en nog veel meer mythische wezens. Ga op zoek naar de eenhoorns in dit vrolijk, magische zoekboek. Eenhoorns in Wonderland De eenhoorns komen per ongeluk terecht in Wonderland.

Op zeventien sprookjesachtige plaatsen kunnen echte speurneuzen op zoek naar de zeven vrolijk gekleurde eenhoorns. Of het nu een betoverd bos is of een suikerspinnenstad, op elke magische pagina kun je de meest fantastische wezens vinden. Waar is…? Van bestsellerillustator Paul Moran zijn nog veel meer zoekboeken te vinden, zoals Waar is de eenhoorn?, Waar is de luiaard? en Waar is het stokstaartje? Elk boek in de reeks is al even vrolijk en kleurrijk.

IINLEIDING

De eenhoorns zijn dol op verstoppertje spelen, maar in hun eigen Regenboogvallei kennen ze alle verstopplekjes al. Daarom gaan ze op avontuur naar een nieuwe plek: naar het prachtige, spannende Wonderland. 

In Wonderland wonen allerlei soorten dieren en magische wezens, van zeemeerminnen en feniksen tot elfjes en centaurs. Er zijn zwevende werelden die worden bewoond door draken, steden van suikerspin vol met levend speelgoed en eindeloze grotten waar je dwergen en feeën tegen kunt komen. De eenhoorns kunnen niet wachten om erheen te gaan! 

Kun jij de zeven eenhoorns op elke tekening vinden? Ze zijn heel goed in verstoppen, dus je zult flink je best moeten doen! Achter in het boek staan de antwoorden en voor elke bestemming nog een extra checklist voor de echte speurneuzen. Goede reis en succes met zoeken! 

EENHOORNS UIT DE REGENBOOGVALLEI

Robijn
Lievelingssprookje: Belle en de eenhoorn
Lievelingskleur: Rozenrood
Verborgen talent: Cupcake op haar hoorn laten balanceren
Wil graag naar: Snoepstad

Blossom
Lievelingssprookje: Sneeuwwitje en de zeven eenhoorns
Lievelingskleur: Tulpenoranje
Verborgen talent: Manen vlechten
Wil graag naar: De Centaurweide

Stardust
Lievelingssprookje: De gelaarsde eenhoorn
Lievelingskleur: Zonnebloemgeel 
Verborgen talent: Tapdansen
Wil graag naar: Klokkendam, de hoofdstad van Wonderland

Klaver
Lievelingssprookje: Hans en Eenhoorntje
Lievelingskleur: Klavergroen
Verborgen talent: Struiken snoeien
Wil graag naar: Het Doldwaze Doolhof

Snowflake

Lievelingssprookje: rattenvanger vna Eenhoornstad
Lievelingskleur: Vergeet-mij-nietjes-blauw
Verborgen talent: Fluit spelen
Wil graag naar: Winterwonderland

Luna
Lievelingssprookje: De eenhoorn op de erwt
Lievelingskleur: Viooltjespaars
Verborgen talent: Draken temmen
Wil graag naar: Het Drakenkasteel

Belle
Lievelingssprookje: Eenhoornpoester
Lievelingskleur: Dahliaroze
Verborgen talent: Spreekt Dwergs 
Wil graag naar: De Kristalgrotten

DE KRISTALGROTTEN

De eenhoorns zijn aangekomen bij de mysterieuze Schaduwbergen. Het zou dagen kosten om te hoef over de gladde toppen van bergen te gaan, dus ze nemen een kortere route door de Kristalgrotten onder de berg. In de grotten wonen dwergen en feeën in alle soorten en maten. De eenhoorns kijken met open mond naar alle edelstenen en draken, maar de dwergen hebben geen tijd om te kletsen – ze hebben werk te doen! Kun jij alle eenhoorns vinden?

DE VLIEGSCHOOL

Na een week op het vliegschip hebben de eenhoorns zin om eindelijk hun benen weer te strekken. Ze hebben aangelegd aan het dak van de Vliegschool van Wonderland. De lucht wemelt van de magische wezens die hun vleugels uitproberen en trucjes oefenen. Terwijl Stardust een lift van een draak probeert te krijgen, kijken Robijn en Snowflake naar de vliegende veulens op hun eerste vlucht – ze zijn zo schattig! Kun jij alle eenhoorns vinden?

WINTERWONDERLAND

De eenhoorns zijn aangekomen in het ijzige domein van de Sneeuwkoningin. Het noorderlicht schijnt prachtig door de zwarte hemel en een groep mensen en dieren is onderweg naar het ijskasteel om de terugkeer van hun koningin te vieren. Stardust staart ademloos naar het bijzondere licht en Snowflake speelt met wat aardige ijsberen in de sneeuw. De eenhoorns zijn alleen niet gewend aan deze ijzige temperaturen – ze moeten maar snel naar het paleis gaan om op te warmen! Kun jij alle eenhoorns vinden? 

HET MISTIGE MOERAS

De eenhoorns hebben de zonnige weide verlaten en stappen nu door het geheimzinnige Mistige Moeras. In dit duistere koninkrijk wonen betoverde vuurvliegjes en waternimfen die reizigers van hun pad af lokken, dus de eenhoorns moeten goed blijven opletten. Terwijl Luna van de ene naar de andere waterlelie springt, kijkt Snowflake vol ontzag naar de gigantische padden. Stardust gaat naar de pier om de vissers om de weg te vragen. Kun jij alle eenhoorns vinden?

HET WOESTE WOUD

Prinses Eliana van de Betoverde Burcht heeft de eenhoorns uitgenodigd om een paar dagen in haar kasteel door te brengen voordat ze weer naar huis gaan. Maar eerst moeten de eenhoorns dit enge woud nog door zien te komen… De dappere Robijn leidt de eenhoorns door de kronkelende doornen, waarbij ze goed moet letten op de enorme spinnen (iek!). Blossom maakt een praatje met een groepje reizigers dat al honderd jaar in het woud ronddwaalt. Kun jij alle eenhoorns vinden?

HET GEMASKERDE BAL

Op hun laatste avond in Wonderland geeft prinses Eliana een gemaskerd bal ter ere van de eenhoorns. De kasteeltuin hangt vol lichtjes en uit alle hoeken van het koninkrijk zijn gasten gekomen om de eenhoorns in stijl uit te zwaaien. Luna gooit haar hoefjes van de vloer met een groepje centaurs, terwijl Klaver over hun avonturen vertelt aan iedereen die maar wil luisteren. Er valt nog zoveel te ontdekken in Wonderland – op een dag komen de eenhoorns zeker terug! Kun jij alle eenhoorns vinden?

Bron: ‘Waar is de Eenhoorn in Wonderland? Een magie zoek-en-vind boek’ door Paul Moran (ilustraties) en Frances Evans (teksten)

BESTEL WAAR IS DE EENHOORN IN WONDERLAND?