Kinderboekenweekgeschenk 2022 bij aanschaf van kinderboeken bij Pentagram boekwinkel t/m 16 oktober 2022

Pentagram boekwinkel doet mee met de kinderboekenweek 2022, de jaarlijkse campagne van de Nederlandse boekenbranche om het lezen van kinderboeken te bevorderen. Dat houdt in dat iedereen die in de periode 4 t/m 16 oktober 2022 minimaal voor € 12,50 aan kinderboeken bij ons koopt (in de winkel of online), het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar gratis ontvangt (het eerste boek in het rijtje), zo lang de voorraad strekt. Deze aanbieding geldt ook voor kinderboeken die zijn ontwikkeld binnen het jeugdwerk van het Gouden Rozenkruis. Het thema van de kinderboekenweek van dit jaar is Gi-ga-groen. Hieronder volgen korte beschrijvingen van een kleine selectie kinderboeken die daarover gaan.

1 Waanzinnige boomhutverhalen – Andy Griffiths en Terry Denton – kinderboekenweekgeschenk 2022
De waanzinnige boomhut van Andy en Terry blijft maar groeien.
Heel wat van hun avonturen waren te WAANZINNIG voor een boek… tot nu!
In welk dier verandert Terry Andy met zijn toverstaf?
Hoe krijg je een stoel uit je neus op Stoel-In-Je-Neusdag?
Wat ruimt de supertopper-zuigeropper allemaal op?
Waar wacht je op? Lees snel dit boek!
Je krijgt het cadeau bij aanschaf van kinderboeken voor minimaal € 12,50.

2 Briljante planten – Geert-Jan Roebers en Margot Westermann
Planten zijn zo braaf nog niet, en ze zijn ook nog eens een stuk sterker en slimmer dan ze lijken. Lees er alles over in dit grappige en mooie informatieve kinderboek, boordevol leuke weetjes over plantengedrag. Planten zijn altijd druk bezig en zijn een stuk slimmer dan je denkt. Soms zijn ze lief en behulpzaam, maar soms zijn ze sluw of gemeen. En wat zou er met ons gebeuren als ze er helemaal niet zouden zijn? ‘Briljante planten’ gaat over… nou ja, planten dus! Over hoe ze dieren voor de gek houden, over hoe gras de held van voetbal werd en nog heel veel meer. Geert-Jan Roebers is bioloog en daarnaast ook nog columnist en auteur. De eigenzinnige illustraties van Margot Westermann (o.a. bekend van ‘De zweetvoetenman’) brengen zijn kennis over de natuur tot leven.

LEES MEER OVER BRILJANTE PLANTEN

BESTEL BRILJANTE PLANTEN

3 Het kind van overal en nergens – Jaap Dijkstra
Het boek ‘Het kind van overal en nergens – een verhaal over Sem en zijn reis in het land zonder tijd’ is ideaal om in de klas mee te werken in de groepen 5 t/m 8 van de basisschool tijdens de kinderboekenweek 2022.  in het spannende verhaal van Jaap Dijkstra komen universele levenslessen en filosofische en spirituele thema’s speels en treffend aan de orde. De hoofdpersoon Sem heeft niet alleen bijzondere ontmoetingen met Krista, het kind van overal en nergens, maar ook met een leeuw, een reus en een draak.

LEES MEER OVER HET KIND VAN OVERAL EN NERGENS

BESTEL HET KIND VAN OVERAL EN NERGENS

4 Oom Onkruid en 137 andere groene griezels – Tosca Menten
Als Boris bij zijn oom Onkruid gaat logeren, vindt hij na een regenbui een vreemd zaadje in zijn haar. Hij stopt het in de grond en tot zijn stomme verbazing groeit er binnen een dag een enorme plant uit. De plant slaat af en toe een blad om hem heen en Boris is beretrots. Hij noemt de plant Freddie, geeft hem een eigen tuintje en sluit zelfs vriendschap met hem. Tot Freddie naar vliegen begint te happen. Is de plant eigenlijk wel zo vriendelijk als Boris denkt? Opeens gaat er van alles mis.Oom Onkruid is een knotsgek verhaal van Tosca Menten over een bizarre vriendschap en de oerkracht van de natuur, afgewisseld met groene weetjes, maffe interviews, bijzondere krantenberichten en heel veel vreemde planten. Bomvol geestige illustraties van Geert Gratama. Voor lezers van 8 tot 12 jaar.

LEES MEER OVER OOM ONKRUID

BESTEL OOM ONKRUID

5 De witte eland – Iris Hes-ter Telgte, Arwen Gerrits en Rivka Lucas
Wat doe je als je een hoofd vol vragen hebt? Wat doe je als je een schat vindt aan de rand van het meer? Wat doe je als je ontdekt dat er aan de overkant van het meer iemand op je wacht? Dan spring je in een kano en peddel je de onbekende verte tegemoet. Omdat je zeker weet dat het niet zomaar een stukje glas is dat je hebt gevonden. Zo begint Rune aan haar reis vol avonturen. Samen met haar nieuwe vrienden leert ze moedig te zijn. Samen zijn ze vastbesloten hun kristal thuis te brengen. En iedereen die dit boek leest en de platen bekijkt, reist met ze mee.

LEES MEER OVER DE WITTE ELAND

BESTEL DE WITTE ELAND

LEES OVER DE BOVENSTAANDE KINDERBOEKEN OVER DE NATUUR