Is het leven niet prachtig – DVD over Max Velthuijs in de reeks ‘Schijvers in beeld’

BESTEL DE DVD OVER MAX VELDHUIJS – € 6,90

Max Velthuijs (1923-2005), geestelijk vader van de Kikkerboeken schreef en tekende vele  prentenboeken over Kikker, maar ook over andere dieren en won daar verschillende prijzen mee. Hij oogstte wereldwijde bekendheid met zijn werk.

Velthuijs voelde zich altijd meer een tekenaar en zag het schrijven als een noodzaak omdat er nu eenmaal een verhaaltje bij de tekeningen hoorde. Regisseur Arno Kranenborg maakte een intiem en uniek filmportret van Max Velthuijs en volgt hem bij de totstandkoming van zijn laatste boek, Kikker is bedroefd. De documentaire geeft een goed beeld hoe de man achter ‘Kikker’ leefde en werkte.

Als eerbetoon aan zijn werk werd in oktober 2006, op initiatief van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde, de Max Velthuijs-prijs in het leven geroepen, een nieuwe oeuvre prijs voor illustratoren van kinderboeken. De prijs zal in 2007 voor het eerst worden uitgereikt.

MAX VELTHUIJS – IS HET LEVEN NIET PRACHTIG! is een coproductie van de VPRO, het Letterkundig museum en Theorema Films en kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

BESTEL DE DVD OVER MAX VELDHUIJS – € 6,90