Video van workshop van Annegret Hallanzy op symposion over de toekomst van spiritualiteit in de 21ste eeuw (Duits)

Wij zijn leerlingen van het leven. We zijn geneigd ons aan een theorie of een landkaart vast te houden als het gaat om de vraag wie wij zijn. We definiëren onszelf in termen van nu en straks, Er zijn verschillende constructies en wereldbeelden. Als ik u vraag wat spiritualiteit is, dan vermoed ik dat, hoewel u hier een gemeenschappelijke school doorloopt, iedereen een ander antwoord heeft. Misschien is spiritualiteit de interesse en om op een diepere wijze gelukkig te zijn. Of het is een nooduitgang uit de eeuwige reincarnatiecyclus. Of het is de trap van trede 49, de toestand van het mineraal, terug naar nul. Wat gebeurt er bij nul. Lost de monade op? Wordt de monade een supermonade zoals de monade die de monade geschapen heeft? Of is spiritualiteit een weg waaraan ik mij vasthouden kan? Wat gelooft mijn hoofd? Wat gelooft mijn hart?  En wat gelooft mijn buik? 

Wij werken de hele tijd met bepaalde landkaarten, constructies, begrippen, talen en tegelijkertijd voltrekt het leven zich. Wat houdt spiritualiteit in de 21e eeuw in. Wat zal gebeuren? Wat zal zich ontwikkelen? Graag wil ik met u een ervaring delen. Een ervaring die we allemaal herinneren. We hebben een herinnering van ontmoetingen van monade tot monade … 

Eén gedachte op “Video van workshop van Annegret Hallanzy op symposion over de toekomst van spiritualiteit in de 21ste eeuw (Duits)

 1. Harry

  De poort tot een hoger bewustzijn is onze mentaliteit.
  Breek volstrekt de draad van uw oude mentaliteit
  en sta vanaf dit moment iedere seconde in het nieuwe denken.
  Voltrek zo de noodzakelijke reiniging van uw gehele stelsel.

  Als dit advies wat abstract overkomt vinden we bij Annegret Hallanzy heel praktische oefeningen. Denken we na over onze programmering. Hoe zijn onze reacties bepaald door onze opvoeding, onze traumatische ervaringen, onze angsten en onze hang naar veiligheid? Programmering is software! Dat wil zeggen dat we onze programmering zelf kunnen wijzigen. Laten we leren onze reacties op ontmoetingen met medemensen te laten bepalen door het inzicht dat die medemens, net als wij zelf, Goddeljke wezens zijn, goden dus. Bewustwording van onze ingeprogrammeerde structuren, die Annegret “landkaarten” noemt, geeft een sleutel tot ons nieuwe denken.

Reacties zijn gesloten.