Drie boeken van Olette Luitwieler: De levensdroom, Zonder mij, De man die uit zijn verhaal valt

1 De levensdroom, over de grap van het ik
We dromen ons leven, we leven in een droom die we werkelijkheid noemen. Maar als we wakker worden: wow! Het is eigenlijk met geen pen te beschrijven. En wees gewaarschuwd: dit boek zal je verstand frustreren, je ik bedreigen, weerstand en ontkenning oproepen. Toch is het een ode aan wie je werkelijk bent. Een ode aan het wonder van leven, aan Liefde die elk begrip te boven gaat… Ik daag je uit voor een leesavontuur vol paradoxen!

LEES HET BEGIN VAN DE LEVENSDROOM

BESTEL DE LEVENSDROOM

2 Zonder mij, bespiegelingen over leven in eenheid
Dit boek is niet door mij geschreven. Het is door mij heen gekomen, blijkbaar stond ik ervoor open. Ik heb er niet om gevraagd, ik heb het zomaar ontvangen. Ik dank de Gever dan ook.Zo begint Zonder mij. Bespiegelingen over leven in eenheid, en deze verbazingwekkende en pakkende zinnen zijn het begin van een waterval, het valt niet anders te noemen. Een stortvloed van dergelijke overpeinzingen vol innerlijke beweging golft over je heen, die de lezer nu eens verrassen, dan weer ontroeren en dan weer stil maken.

LEES EEN GEDEELTE UIT ZONDER MIJ

BESTEL ZONDER MIJ

3 Man die uit zijn verhaal valt
Joep is een psychotherapeut die geen voldoening meer vindt in zijn werk en vervalt in cynisme en zelfingenomenheid. Hij ontdekt dat iedereen vastzit in zijn eigen verhaal en zichzelf en anderen daarmee voor de gek houdt. Door dit besef raakt hij in conflict. Hoe kan hij zijn beroep nog langer serieus nemen? Als hij op zijn verjaardagsfeest besluit om zijn waarheid uit te spreken, onthult ook zijn vrouw haar geheim. Is niet alleen zijn werk, maar ook zijn huwelijk een farce? Joep kan zichzelf niet langer ontvluchten. Wat is nu werkelijkheid? Wie is hij?
Man die uit zijn verhaal valt is een roman waarin psychologie, filosofie, spiritualiteit en intermenselijke relaties samenkomen in fictie waarin de lezer zichzelf kan herkennen.

LEES EEN GEDEELTE UIT MAN DIE UIT ZIJN VERHAAL VALT