De jongen, de mol, de vos en het paard, het geanimeerde verhaal – met illustraties uit nieuwe BBC tekenfilm


BESTEL DE JONGEN, DE MOL, DE VOS EN HET PAARD – HET GEANIMEERDE VERHAAL

‘De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal’ van Charlie Mackesy laat een unieke vriendschap tot leven komen. Het boek is een prachtig cadeau om te geven en te ontvangen. In zekere zin is het een opwaardering van de bestseller De jongen, de mol, de vos en het paard die de tekenaar/auteur uitbracht in 2020. De mooie tekeningen zijn echter niet in zwart-wit, maar in kleur. Zij  komen uit de korte animatiefilm die de Britse staatsomroep BBC maakte in samenwerking met Mackesy en die op 25 december 2022 in première gaat. 

In de film en ook in het boek gaat een nieuwsgierige jongen op zoek naar een thuis. Onderweg ontmoet hij een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard, en dat is het begin van hun vriendschap. De grote, full colour illustraties brengen de karakters tot leven, waardoor je in hun wereld stapt. Het verhaal is met liefde vertaald door Arthur Japin vanuit het origineel ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse – The Animated Story’.

CHARLIE MACKESY SCHRIJFT

Ik heb met wat vrienden een film gemaakt over een jongen, een mol, een vos en een paard – over hun reis samen en de zoektocht van de jongen naar een thuis. Dit is het boek van de film die wij hebben gemaakt. Ik hoop dat dit boek je moed geeft en het gevoel dat je geliefd bent.

BESTEL DE JONGEN, DE MOL, DE VOS EN HET PAARD – HET GEANIMEERDE VERHAAL