Boeken met verhalen van Toon Tellegen

1 Gefeliciteerd, dierenverhalen over jarig zijn
‘Iedereen is vroeg of laat jarig, eekhoorn’, zei de mier, ‘iedereen’. En daarom vieren de dieren regelmatig feest ter gelegenheid van een verjaardag, maken ze een verlanglijstje, feliciteren ze elkaar van harte en geven ze de mooiste of bijzonderste cadeaus. Zou de houtworm zijn verlangde eikenhouten stoel krijgen? En hebben ze overal feestgevierd, op alle plekken, omdat nu ook eens het bos jarig was? In elk geval hangt het hele bos vol slingers en lampionnen. In Gefeliciteerd staan de feestelijkste verhalen over jarig zijn, cadeaus krijgen en feestvieren bij elkaar.

BESTEL GEFELICITEERD

2 Maar kom wel terug!
De sluipwesp ging op de hoogste tak van de den zitten en riep: ‘Blijf maar weg!’ en ‘Ik ben heel blij dat je weg bent!’ en ‘Kom maar nooit meer terug!’ en ‘Als je terugkomt jaag ik je meteen weer weg!’
Nadat hij uren zo had geroepen en schor was geworden klom hij naar beneden.
‘Waarom roep je dat?’ vroegen de dieren hem.
Sommigen balden hun vuisten of scherpten hun nagels. Ze waren woedend. Ze misten de mier en wilden dat hij terugkwam.
‘Sst,’ fluisterde de sluipwesp, ‘ik wil ook dat hij terugkomt. Ik doe tegenstrijdig. Zo heet dat.’
In Maar kom wel terug! staan de dierbaarste verhalen van Toon Tellegen over weggaan, achterblijven en gemis.

BESTEL MAAR KOM WEL TERUG!

3 Maar niet uit het hart, dierenverhalen over afscheid
De eekhoorn moet afscheid nemen van de mier. ‘Niet met gejammer en wat zal ik je missen en kom gauw terug en zo’, want daar heeft de mier een hekel aan. Maar dat kan de eekhoorn niet beloven. Hij weet zeker dat hij aan de mier zal blijven denken en hem nooit zal vergeten. In ‘Maar niet uit het hart’ heeft Toon Tellegen de mooiste dierenverhalen over afscheid verzameld.

BESTEL MAAR NIET UIT HET HART

4 Een hart onder de riem, dierenverhalen vol troost
Als het aardvarken de wanhoop nabij is, geven de andere dieren hem bemoedigende cadeaus. ‘Heel langzaam sloop zijn wanhoop weg, verdween in het struikgewas en, later die avond, achter de horizon. Bemoedigende gedachten, die hij van de eekhoorn had gekregen, verschenen in zijn hoofd.’ De dierenverhalen die in ‘Een hart onder de riem’ zijn verzameld, bieden de lezer troost en bevrijdende lach.

BESTEL EEN HART ONDER DE RIEM

5 Denk af en toe aan mij
Toen de egel hoorde dat de mier weg was begon hij aan hem te denken. Hij wist niet wat hij anders moest doen. De hele dag dacht hij aan de mier. Als hij moe werd en in slaap viel gingen zijn gedachten zonder tussenpozen over in dromen van de mier. Als hij dan even later weer wakker werd, werden zijn dromen meteen weer gedachten. Wat hij precies dacht wist hij eigenlijk niet. Dat geeft ook niet, dacht hij. Als ik maar aan hem denk. In ‘Denk af en toe aan mij’ verzamelde Toon Tellegen zijn mooiste dierenverhalen over reizen, heimwee en verlangen.

BESTEL DENK AF EN TOE AAN MIJ

LEES OVER WAAR GAAN WE EIGENLIJK HEEN

BESTEL WAAR GAAN WE EIGENLIJK HEEN