Gestold licht, verhalen over mineralen – Willem Beekman spreekt over zijn nieuwste boek op vrijdag 13 oktober 2023

AANMELDEN VOOR DE VOORDRACHT VAN WILLEM BEEKMAN OP 13 OKTOBER 2023

BESTEL GESTOLD LICHT

Gestold licht, verhalen over mineralen. Dat is de titel van het nieuwste boek van Willem Beekman dat in september 2023 verscheen bij uitgeverij Christofoor. De auteur verzorgt daarover een voordracht op vrijdagmiddag 13 oktober 2023 in Pentagram boekwinkel in Haarlem. Beekman bespreekt en toont de schoonheid van mineralen en edelstenen, in verhalen, mede aan de hand van en zelfgemaakte  tekeningen en een loflied geschreven over de mineralen die hem een leven lang begeleid hebben. 

In het boek en in de lezing komen vele anekdotes uit zijn leven voorbij, waarin stenen een hoofdrol spelen. Soms zijn die humoristisch of zelfs hilarisch. Ook heeft Willem Beekman sprookjesachtige verhalen geschreven die hem invielen toen hij zich intensief met de stenen bezig hield.

In zijn  tekeningen laat hij de liefde voor de mineralenwereld naar voren komen, waaronder de kleurenrijkdom en de vormen van edelstenen als de toermalijn, de heldere doorzichtigheid van bergkristal en diamant en de paarse gloed van amethist.

PRAKTISCHE GEGEVENS

  • Datum: vrijdag 13 oktober 2023
  • Tijd: 16.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
  • Zaal: Pentagram boekwinkel
  • Adres: Bakenessergracht 1, Haarlem
  • Toegang: gratis / vrijwillige bijdrage

AANMELDEN VOOR DE VOORDRACHT VAN WILLEM BEEKMAN OP 13 OKTOBER 2023

BESTEL GESTOLD LICHT

LEES OVER DE BOVENSTAANDE BOEKEN VAN WILLEM BEEKMAN