Recensies in Paravisie februari 2020: Leven in een mindful universum, Mysteriën en fakkeldragers van het Rozenkruis, Het wezen van Water en Lichtwerker

BESTEL LEVEN IN EEN MINDFUL UNIVERSUM

Leven in een mindful universum

‘De hersenen produceren bewustzijn en dood is dood’, zo ongeveer luidden de overtuigingen van neurochirurg Eben Alexander tot het moment waarop hij, door een hersenvliesontsteking, een bijna-doodervaring (BDE) had. Door deze ervaring veranderde zijn kijk op bewustzijn en de hersenen totaal. Nu luidt zijn visie, kort samengevat: ‘De hersenen werken als een filter en hoe minder ze functioneren, hoe intensiever een verruimd en non-lokaal bewustzijn kan worden ervaren’. In dit boek onthult Eben Alexander wat hij doet om in contact met dit verruimde bewustzijn, zoals door hem tijdens zijn BDE ervaren, te blijven. Hij blijkt onder andere gebruik te maken van zogenaamde ‘sacred acoustics’, waarbij elk oor licht verschillende geluidsfrequenties ontvangt. Deze techniek is mede ontwikkeld door zijn huidige partner Karen Newell, vandaar dat zij aan dit nieuwe boek een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd. Na zijn eerdere bestsellers, gegarandeerd opnieuw een hit.
Auteur: Eben Alexander Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij ★★★★☆
€ 20,- ISBN 9789022588901 

BESTEL LEVEN IN EEN MINDFUL UNIVERSUM

Mysteriën en fakkeldragers van het Rozenkruis 

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de geheimen van de Rozenkruisers? Dan is dit boek jouw ideale reisgids! In het eerste deel worden de met het Rozenkruis verbonden mysteriën uit de doeken gedaan en het pad beschreven dat tot bloei van jouw eigen roos in het hart – door Rozenkruisers ook wel het geestvonkatoom genoemd – kan leiden. In deel twee worden 22 pioniers van het Rozenkruis beschreven; wie waren zij en wat waren hun belangrijkste speerpunten? Van Paracelsus, Francis Bacon, Jacob Boehme en Johann Wolfgang von Goethe tot aan ‘moderne’ vertolkers als Annie Besant, Rudolf Steiner en de grondleggers van het Nederlandse Lectorium Rosicrucianum Jan van Rijckenborgh en Catharose de Petri. Leuk en leerzaam zijn de 7 aforismen waarmee telkens de profielschetsen afgesloten worden. Het eerste van Wim Leene vat het doel van het Rozenkruis wel zo’n beetje samen: ‘Inwijding is het zelf stichten van het koninkrijk van God in u.’ 
Auteur: André de Boer Uitgeverij: Rozekruis Pers ★★★★★
€ 22,50 ISBN 9789067324809 

BESTEL MYSTERIEN EN FAKKELDRAGERS VAN HET ROZENKRUIS

Het Wezen van Water 

Er is nauwelijks een betere timing denkbaar voor dit omvangrijke en rijk geïllustreerde (hand)boek over water. Want nu overal eindelijk maximale aandacht is voor de staat van de natuur, mag de cruciale rol die water in onze levens speelt natuurlijk niet onderbelicht blijven. Net zoals het grootste deel van het aardoppervlak bedekt wordt met water, bestaan wij mensen ook overwegend uit water. Vandaar ook dat water van oudsher vereerd werd. Helaas is de mens van nu water als vanzelfsprekend gebruiks- en verbruiksartikel gaan zien, met alle desastreuze gevolgen van dien. Niet voor niets voorspellen futurologen dat toekomstige oorlogen om water in plaats van om olie zullen gaan. In dit boek worden alle zichtbare en onzichtbare dimensies van water belicht, met als gevolg een prachtige synthese tussen de harde feiten uit de wetenschap en de minder harde uit de esoterie. Een magistraal boek dat zijn hoge prijs méér dan waard is! 
Auteur: Theo Claassen Uitgeverij: Obelisk Boeken ★★★★★
€ 59,99 ISBN 9789493071223 

BESTEL HET WEZEN VAN WATER

Lichtwerker 

Het Amsterdamse kunstcollectief Sukha schrijft over Lichtpuntjes: ‘Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein. Je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn.’ En zo is het precies met de licht- werkers van nu: steeds meer van hen staan op en beseffen dat de tijd van hun missie NU is. Ze komen in verschillende soorten en maten, zoals auteur Sahvanna Arienta, zelf lichtwerker, in dit boek beschrijft. Er zijn zeven dimensies of niveaus van bewustzijn, waarbij vanaf het derde niveau lichtwerkers actief zijn. Voorbeelden van lichtwerkers op het derde niveau zijn dr. Martin Luther King en prinses Diana, terwijl Jezus en Boeddha van het zesde niveau waren. In dit boek doet de auteur veel meer dan het aanbrengen van een classificatiesysteem. Ze vertelt je hoe je kunt ontdekken of jij een lichtwerker bent, hoe je jouw eventuele lichtwerkerschap kunt optimaliseren en voor welke valkuilen je op mag passen. Een praktisch boek, getuige ook de 198 (!) lichtwerk-affirmaties waarmee het afsluit. 
Auteur: Sahvanna Arienta Uitgeverij: AnkhHermes ★★★★☆
€ 22,50 ISBN 9789020216301 

BESTEL LICHTWERKER

BRON: PARAVISIE 2020 FEBRUARI DOOR NIELS BRUMMELMAN

DOWNLOAD DE RECENSIEPAGINA UIT HET MAGAZINE (PDF)