Gevaren van visualiseren en manifesteren vanuit ego-motieven

Een jongeman besloot te trouwen omdat zijn vriendin zwanger van hem was. Het stel kon alleen een kleine woning huren omdat de vrouw haar baan opgaf om voor het kind te kunnen zorgen. De jongeman verlangde sterk om een sportwagen te bezitten die zelfs tweedehands minstens dertigduizend euro zou kosten. 

Toen hij hoorde van de ‘law of attraction’ en de mogelijkheden om te manifesteren wat je wilt, wenste hij, blind voor belangrijkere zaken, verlost te worden van zijn oude auto en de beschikking te krijgen over dertigduizend euro. Met behulp van onder andere visualisaties stelde hij zich volledig in op de vervulling van zijn wens. De eerste paar weken gebeurde er niets, maar hij volhardde in zijn streven. 

Er ging enige tijd voorbij en op een zekere ochtend, toen hij weer eens onenigheid had met zijn vrouw, reed hij met een opgewonden en geërgerde bui naar zijn werk. Hij reed snel, raakte daardoor in een slip en botste frontaal tegen een boom. 

Zo werd hij, in overeenstemming met zijn wens, verlost van zijn oude auto omdat die total loss bleek te zijn, maar ook bijna van zijn been: zijn been was beklemd geweesr en het bot verspliterd door een gecompliceerde breuk; daarnaast held hij er een hersenschudding aan over. Het been moest geopereerd worden en hij verbleef lange tijd in het ziekenhuis. Hij was niet meer in staat te werken en ontving van de verzekering eenmalig een bedrag van dertigduizend euro. Zijn wensen waren dus in vervulling gegaan, maar tegen welke prijs?

Bron: Mentale training als krachtbron van Kurt Tepperwein