Spirituele Pasen en Gnosis, de opstanding in jezelf – lezing op 16 en 18 april 2019 in Dongen, Hoorn en Maastricht

De mysteriën van Pasen duiden op spirituele gebeurtenissen die in jezelf kunnen plaatsvinden: de opstanding van de innerlijke mens.  De weg naar de opstanding, ook wel genoemd ‘het pad’, is een weg van transformatie. Dit proces wordt ook wel aangeduid als een exodus of uittocht uit de fascinatie voor het materiële bestaan.

Een mens die op weg gaat om over de drempel te gaan, om zijn innerlijk paasfeest te gaan vieren, wordt zich steeds meer bewust van het feit dat hij deel heeft aan twee totaal verschillende werelden: de zintuiglijk ervaarbare wereld en de wereld van de ziel.

In symbolische en universele zin verwijzen zowel het joodse als het christelijke paasfeest naar processen van vernieuwing, transformatie en innerlijke bevrijding. Want het aankomen in het ‘beloofde land’ en de realisatie van de opstanding duiden beide op een hoge bestemming die de innerlijke mens kan bereiken: weer deel krijgen aan zijn oorspronkelijke zuivere leven. We kunnen het levensverhaal van Jezus zien als een symbolische weergave van de spirituele weg die de mens kan gaan.

Lezing: Spirituele Pasen en Gnosis
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Organisator: De School van het Rozenkruis
Aanbevolen boek: Spirituele Pasen en Pinksteren
Toegang: gratis

  • 16 april 2019: Hoorn, Sint Eloystraat 106
  • 16 april 2019: Maastricht, Wycker Grachtstraat 20 (door auteur André de Boer)
  • 18 april 2019: Dongen, Hoge Ham 126