Dwalen door Haarlem, een reisgids gemaakt door Haarlemmers die alle ins en outs van de stad kennen

BESTEL DWALEN DOOR HAARLEM, € 11,95

Wil je een dagje of enkele dagen uit? Misschien is Haarlem dan een goede keuze. Haarlem is een bijzondere stad met een rijke historie en bezienswaardige gebouwen en hofjes die je kunt verkennen. Je bent natuurlijk van harte welkom in Pentagram boekwinkel (Bakenessergracht 1, ca. 7 minuten lopen van NS-station) waar we vijf boekjes van Rozekruis Pers hebben klaarliggen (zie afbeelding onderaan) die je desgewenst gratis kunt meenemen. Wil je goed voorbereid op pad, neem dan de reisgids ‘Dwalen door Haarlem’ mee. 

Met nog zo’n 20 historische hofjes voert Haarlem met recht het predicaat hofjesstad. U vindt er een aantal 18e-eeuwse hofjes die behoren tot de meest monumentale panden van de stad, maar ook het oudste nog bestaande hofje van Nederland dat al in 1395 werd gesticht. De verborgen oases van rust worden nog steeds bewoond en zijn onder bepaalde voorwaarden te bezichtigen. 

‘Dwalen door Haarlem’ is een complete en rijkgeïllustreerde reisgids van de stad, gemaakt door Haarlemmers die er al jaren wonen en alle ins and outs kennen. De gids begint met een stukje geschiedenis en drie stadswandelingen door binnenstad en buitenwijken. In aparte hoofdstukken komen musea en galeries, eten en drinken, allerlei bezienswaardigheden, uitgaan, slapen aan bod. Met overzichtelijke plattegrondjes die je laten zien waar je moet zijn.

BESTEL DWALEN DOOR HAARLEM, € 11,95