Spirituele kinderboeken, thema-avond in Hilversum en Heiloo met Judith van Gent, Dick Letema en Jaap Dijkstra

De Jan van Rijckenborghscholen in Hilversum en Heiloo organiseren tijdens de kinderboekenweek 2017 een informatieve avond over spirituele kinderboeken met Dick Letema en Jaap Dijkstra. Op de avond in Hilversum op maandag 9 oktober komt ook Judith van Gent spreken.

Judith van Gent werkt als coach en is gespecialiseerd in het inspireren en ondersteunen van opvoeders van opgroeiende kinderen. Ze houdt van verhalen en bijzondere metaforen. In haar boek Eigenwaardig opvoeden met het B-tree model geeft ze inzicht in het groeiproces en belicht ze de rol van de opvoeder. Judith wil je inspireren om echt te leven in lijn met wie je – diep van binnen – bent.

Grafisch ontwerper en fotograaf Dick Letema voerde in samenwerking met Sylvia Kooijmans een project uit om het mooie boekje Springmuis – een verhaal van de Noord-Amerikaanse vlakte-indianen te realiseren. Die uitgave is geïllustreerd met pasteltekeningen van kinderen van de Jan van Rijckenborghscholen te Hilversum en Heiloo. Het is ideaal om in de klas mee te werken tijdens de kinderboekenweek 2017 in de groepen 1 t/m 4.

Voor kinderen van groep 5 t/m 8 sluit het spirituele jeugdboek Het kind van overal en nergens, met illustraties van Eva Gruijters goed aan bij het thema griezelen. Sem wordt bang als hij op zijn reis in het land zonder tijd ontmoetingen heeft met een leeuw, een reus en een draak. Maar gelukkig is hij dapper en doorstaat hij de beproevingen.

Jaap Dijkstra begon als instrumentenmaker en werd daarna achtereenvolgens leraar, predikant, counseler en docent. Hij is auteur van de boeken ‘Gespreksvoering bij geestelijke verzorging’, ‘De absolute werkelijkheid’ en sinds kort ook van ‘Het kind van overal en nergens’.

Datum: maandag 9 oktober 2017
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Jan van Rijckenborghschool
Adres: ‘s-Gravesandelaan 15-17, Hilversum
Toegang: gratis
Aanmelden: info@rozekruispers.com

Datum: donderdag 12 oktober 2017
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Jan van Rijckenborghschool
Adres: Trompenburg 49, Heiloo
Toegang: gratis
Aanmelden: info@rozekruispers.com