Nieuw licht op Leonardo da Vinci – cursus van drie dinsdagmiddagen op de Volksuniversiteit Den Bosh

MEER LEZEN EN AANMELDEN VOOR DE CURSUS

Op donderdag 2 mei 2019 is het de 500ste sterfdag van Leonardo da Vinci. Voor de Volksuniversiteit Den Bosch is dit aanleiding om een cursus op drie dinsdagmiddagen in februari en maart 2019 aan te bieden, waarin drie docenten nieuw licht laten schijnen op deze geniale schilder.

De Da Vinci Code kennen betekent nog niet dat we de code hebben om Da Vinci te kennen. Neem alleen al het eenvoudige feit dat hij de “Mona Lisa” overal waarheen hij verhuisde met zich mee nam en dat hij het nooit als voltooid beschouwde…Welke Leonardo da Vinci is dit?

  1. 12 februari 2019: Dick van Niekerk plaatst Leonardo in een breed historisch en filosofisch perspectief.
  2. 26 februari 2019: Componist Ad de Jong bespreekt de Zeven Da Vinci Principes en brengt ook de gelegenheidscompositie ter ore, die hij naar aanleiding van deze zeven sleutels tot het werk van Da Vinci – zelf een baanbrekend musicus – heeft geschreven.
  3. 12 maart 2019: Ankie Hettema toont en bespreekt de belangrijkste werken van Leonardo in een historisch en esoterisch perspectief.

MEER LEZEN EN AANMELDEN VOOR DE CURSUS

Het meesterwerk Het Laatste Avondmaal loopt als een rode draad door de drie lessen heen, evenals de vraag welke betekenis Leonardo nog voor ons kan hebben in deze tijd. Na afloop van elke les ontvangen de cursisten een korte samenvatting van het besprokene.

DOWNLOAD 24 VAN DE 100 PAGINA’S VAN HET LEONARDO-SYMPOSIONBOEK (PDF)

 • Driedelige cursus: Nieuw licht op Leonardo da Vinci
 • Data: dinsdag 12 en 26 februari en 12 maart 2019
 • Tijd: 13.30 -15.30 uur
 • Adres: Havensingel 24, ‘s-Hertogenbosch
 • Kosten : € 56,00
 • Aanbevolen literatuur: ‘Leonardo – Geniale alleskunner hartstochtelijk op zoek naar de lente van de geest’ (Rozekruis Pers, januari 2019, € 12,50 )

MEER LEZEN EN AANMELDEN VOOR DE CURSUS

BESTEL HET NIEUWE SYMPOSIONBOEK OVER LEONARDO