Diamant als innerlijke rijkdom – van verlangen naar vervulling. Symposion in Antwerpen op zaterdag 17 februari 2018

Als zijde door je vingers glijdend, koud op je hand, hard genoeg om glas te snijden en een schittering van licht: diamant. Je blijft niet onbewogen bij het kijken naar een diamant. Hij fascineert in zijn spelen met licht. Wat doet het met je? Wil je de diamant bezitten? Wil je als een diamant zijn?

In dit symposium willen we met jou de taal van het licht in de diamant verkennen. Ontdek waarom de ontroering van dit lichtspel in je spreekt! Ga naar de bron van verlangen.

Drie voordrachten worden afgewisseld met kamermuziek en korte verhalen. Tijdens het panelgesprek gaan we daarna met jou in dialoog.

• Diamant bewonderen
• Innerlijk groeien
• Spiritueel transformeren 

Wij kiezen voor een alchemische benadering van het fenomeen diamant: we vertrekken van de tastbare realiteit en onze kennis daarvan. Feitelijke kennis van de chemie en de fysica, die diamant maken tot wat wij waarnemen.

Dan trekken we de parallellen tussen die eigenschappen van diamant, vooral in zijn interactie met licht, en ons bewustzijn. Wat kan het lichtspel van een diamant ons leren over de interactie tussen ons menselijk bewustzijn en de materie? Is er een verband tussen de ontroering, die een schitterende diamant kan opwekken, en de kwaliteiten van onze psyche? Op welke manier kan diamant genezend zijn en wat vertelt ook dat weer over wie wij zijn? Waarom is de diamant in een verlovingsring hét symbool voor een durende verbinding tussen twee mensen?

Daarna verlaten we ook het zielenniveau en beschouwen de diamant als een symbool voor de relatie van de ziel met de geest, met het Licht. Is het verlangen naar een diamant misschien een re ectie van het diepste verlangen van onze ziel naar het licht? Naar bestaan als een zuiver spelen met en in licht?

Datum: zaterdag 17 februari 2018
Tijd: 13.30 – 17.00 uur
Zaal: Vergadercentrum De Stroming
Adres: Nationalestraat 111, Antwerpen. Gratis parkeren (90pl).
Kosten € 15,- (studenten € 10,-)
Meer informatie: www.rozenkruis.be
Aanmelden: overschrijven op BE13 0010 4838 9639 met vermelding van ‘symposion’ en namen deelnemers, of aan de kassa.