Kerstlezing in de Bilthovense Boekhandel op donderdag 21 december 2017: Richt uw hart op het licht en ken het

Het kerstverhaal is van alle tijden en kan niet alleen als verhaal worden ervaren, maar ook als een uitnodiging. Een uitnodiging om, symbolisch gezien, op weg te gaan naar Bethlehem. In de kerstlezing 2017 van de School van het rozenkruis wordt de universele betekenis van Kerst besproken aan de hand van gedeelten uit de Bijbel en het Corpus Hermeticum.

De titel van de kerstlezing van dit jaar luidt: ‘Richt uw hart op het licht en ken het’. Dat is een uitspraak die wordt toegeschreven aan de legendarische Egyptische wijze Hermes Trismegistus.

Als wij ons onze hoge afkomst weten te herinneren, dan ontdekken wij dat ons hart is bedoeld om een heiligdom van de liefde te zijn. Geestelijke krachten willen zich verbinden met dit heiligdom om hun onpeilbare wijsheid met ons te delen. Tijdens de lezing gaan we dieper in op hoe deze wijsheid tot ons kan spreken. Wat kunnen wij zelf doen om ons hart gericht te houden op het licht?

De kerstlezing 2017 wordt gehouden op donderdagavond 21 december in de Bilthovense Boekhandel, van 20.00 tot 22.00 uur, Julianalaan 1, Bilthoven.

Deze kerstlezing 2017 vormen een goede voorbereiding op deelname aan het gratis online programma Spirituele Kerst, waarvan alle teksten zijn opgenomen in het boek en e-book ‘Spirituele Kerst – handreiking voor bezinning en bezieling rondom Kerstmis en Oud en Nieuw’.