Lezingen bij het boek ‘Mysteriën van leven en dood’

BESTEL MYSTERIËN EN UITDAGINGEN VAN GEBOORTE, LEVEN EN DOOD

Wie ben ik ? Waar kom ik vandaan ? Waar ga ik naar toe ? Deze vragen komen uitgebreid aan bod in het nieuwe boek ‘Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood – een nieuwe mens worden’ (september 2017). André de Boer en René Stevelink belichten daarin de klassieke levensvragen vanuit de mysteriewijsheid van de rozenkruisers.

Waarom leef ik op aarde? Heb ik hier een opdracht? Na mijn dood vergaat mijn lichaam, maar wat gebeurt er dan met mijn bewustzijn? Verdwijnt dat ook? Of neemt dat dan juist toe? Zou ik naar de hemel gaan of komt iets van mij misschien weer terug op aarde in een ander lichaam? Hoe kan ik omgaan met praktische en ethische dilemma’s over mijn leven en mijn levenseinde?

Als je dergelijke vragen werkelijk levend houdt, krijg je geen exacte antwoorden, maar dan lossen de vragen op en word je zelf het antwoord. De wezenlijke vraag is niet of er leven bestaat na de dood, maar of je werkelijk levend bent voor de dood. Jouw visies op geboorte, leven en dood zijn bepalend voor de wijze waarop je je leven vormgeeft en ervaart.

In 2017 en 2018 worden er naar aanleiding van dit nieuwe boek op diverse plaatsen lezing en gehouden. Geboorte is het tegengestelde van dood, maar leven heeft geen tegenpool. Het leven was, is en zal altijd zijn; het is een mysterie. Je zult het nooit volledig begrijpen, maar je kunt er wel dieper in doordringen zodat je vervuld wordt met het ware, het goede en het schone.

09-09-2017 Haarlem, zaterdagochtend
10-09-2017 Utrecht, zondagmiddag
19-09-2017 Maastricht, dinsdagavond
04-10-2017 Doornspijk, woensdagochtend
17-10-2017 Amsterdam, dinsdagavond
31-10-2017 Alkmaar, dinsdagavond
14-11-2017 Capellen aan den IJssel, dinsdagavond
18-11-2017 Gent, zaterdagmiddag
20-02-2018 Arnhem, Velperweg 58, dinsdagavond

BESTEL MYSTERIËN EN UITDAGINGEN VAN GEBOORTE, LEVEN EN DOOD

 

3 gedachten over “Lezingen bij het boek ‘Mysteriën van leven en dood’

 1. Louis Klaassen

  Het boek ‘Mysteriën van geboorte, leven en dood’, is een leerzaam boek, zoals ook de drie voorgaande spirituele boeken. Het zijn leerzame boeken die tot nadenken stemt.

  Louis

 2. Carla

  Het citaat ‘ als je dergelijke vragen werkelijk levend houdt’ is zeer krachtig en mooi verwoord. Dank voor de bezinning.

 3. AMMJ Mulder

  “De wezenlijke vraag is of je werkelijk levend bent voor de dood”, -citaat.
  Ongetwijfeld, anders kan je de vraag niet stellen.

Reacties zijn gesloten.