Spirituele boekendag in Haarlem op zaterdag 1 oktober 2016 met vier lezingen van auteurs, gratis entree

Bakenessergracht 1 Haarlem Pentagram boekwinkel

Auteurs en illustratoren van nieuwe spirituele boeken ontmoeten, boeken inkijken en zinrijke cadeautjes kopen. Dat kan allemaal op de eerste Spirituele boekendag die Pentagram boekwinkel houdt op zaterdag 1 oktober 2016. Tussen 10.00 en 16.00 uur staat er koffie en thee voor je klaar op het adres Bakenessergracht 1 te Haarlem. Je bent van harte welkom in onze winkel voor de lezingen die auteurs en illustratoren houden over hun meest recente boek:

10.30 uur Woei-Lien Chong, Filosofie met de vlinderslag
11.30 uur André de Boer, Mysteriën van de ziel
13.30 uur Juke Hudig, Jonah
14.30 uur Mark van Dijk en Eva Gruijters, Erea

10.30 uur Woei-Lien Chong: Filosofie met de vlinderslag, daoïstische levenskunst

De auteur, universitair docent Chinese filosofie, zet uiteen dat de Zhuangzi een praktische oefenweg is voor transformatie en persoonlijke groei. De geschriften van de Chinese wijze Zhuang Zi zijn geliefd om hun  humoristische dialogen en diepzinnige parabels, en dienen al eeuwen als onuitputtelijke inspiratiebron voor een ieder die zoekt naar innerlijke bevrijding, spontaniteit en creativiteit. De Zhuangzi is de tweede grondtekst van het daoïsme, na de Laozi, die ook bekend staat als de Daodejing.

11.30 uur André de Boer:
 Mysteriën en symbolen van de ziel

Over bezieling, de ziel en de geest wordt veel gesproken en geschreven. Wat kunnen we ons voorstellen bij de ziel? En hoe kunnen we werken aan geestziele-ontwikkeling die leidt tot bewustwording en vernieuwing? André de Boer gaat in op deze vragen aan de hand van zijn derde boek dat onlangs is verschenen. Bezin je op diepzinnige kennis is eeuwenlang is mysteriescholen bewaard is gebleven.

13.30 uur Juke Hudig: 
Jonah, het mysterieverhaal in 55 pastels

Kunstenares Juke Hudig maakte 55 pastels over het bekende oudtestamentische bijbelverhaal Jonah. Die zijn gepubliceerd in een fraai boek met een inleiding door Daniël van Egmond. In haar presentatie gaat zij aan de hand van pastels in op de filosofische en mystieke kant van het verhaal over de profeet die wordt opgeslokt door een grote vis. Juke publiceerde reeds 10 boeken en had meer dan 80 exposities in zowel binnen- als buitenland.

14.30 uur: Mark van Dijk en Eva Gruijters,
 EREA, magie in een andere tijd en een andere wereld

Mark van Dijk (auteur) en Eva Gruijters (illustrator) gaan in op de achtergronden van hun trilogie ‘De wereld van de drie manen’ voor mensen van 8 t/m 88 jaar. Deze drie boeken gaan over magie in een andere tijd en een andere wereld; over de geheimzinnige runen op de middelsteen van de druïdencirkel. De presentatie gaat vooral over het eerste deel met de titel ‘Erea of het geheim van de runesteen’ dat op 1 oktober beschikbaar komt.

null

2 gedachten over “Spirituele boekendag in Haarlem op zaterdag 1 oktober 2016 met vier lezingen van auteurs, gratis entree

    1. André de Boer Bericht auteur

      Ja Yvonne, 1 oktober 2016. Bij deze activiteit, die al heeft plaatsgevonden, stond geen jaartal bij. Daarom heb ik die zojuist toegevoegd.

Reacties zijn gesloten.