Spirituele kinderboeken, thema-avond in Hilversum met Dick Letema en Jaap Dijkstra tijdens kinderboekenweek 2017

LEES MEER OVER DE THEMA-AVOND OP 12 OKTOBER IN HEILOO

De Jan van Rijckenborghschool in Hilversum organiseert in de kinderboekenweek 2017 een informatieve avond over spirituele kinderboeken met Dick Letema en Jaap Dijkstra, de geestelijke vaders van spirituele kinderboeken die goed passen bij de kinderboekenweek die dit jaar in het teken staat van griezelen onder de naam ‘Gruwelijk eng’.

Grafisch ontwerper en fotograaf Dick Letema voerde in samenwerking met Sylvia Kooijmans een project uit om het mooie boekje Springmuis – een verhaal van de Noord-Amerikaanse vlakte-indianen te realiseren. Die uitgave is geïllustreerd met pasteltekeningen van kinderen van de Jan van Rijckenborghscholen te Hilversum en Heiloo. Het is ideaal om in de klas mee te werken tijdens de kinderboekenweek in de groepen 1 t/m 4.

‘Een rivier?’ vroeg Kleine Muis nieuwsgierig.
‘Wat is een rivier?’
‘Loop met mij mee, dan zal ik je de rivier laten zien,’ zei Wasbeer.
Kleine muis was verschrikkelijk bang, maar hij was vastbesloten voor eens en altijd achter het geheim van het geraas te komen.

Voor kinderen van groep 5 t/m 8 sluit het spirituele jeugdboek Het kind van overal en nergens, met illustraties van Eva Gruijters goed aan bij het thema griezelen. Sem wordt bang als hij op zijn reis in het land zonder tijd ontmoetingen heeft met een leeuw, een reus en een draak. Maar gelukkig is hij dapper en doorstaat hij de beproevingen.

Jaap Dijkstra begon als instrumentenmaker en werd daarna achtereenvolgens leraar, predikant, counseler en docent. Hij is auteur van de boeken ‘Gespreksvoering bij geestelijke verzorging’, ‘De absolute werkelijkheid’ en sinds kort ook van ‘Het kind van overal en nergens’.

Datum: maandag 9 oktober 2017
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Jan van Rijckenborghschool
Adres: ‘s Gravesandelaan 15 – 17, Hilversum
Toegang: gratis

LEES MEER OVER DE THEMA-AVOND OP 12 OKTOBER IN HEILOO

LEES MEER OVER DE THEMA-AVOND OP 12 OKTOBER IN HEILOO