Radio Spirituality 2020-05-02

Welkom bij Hello Radio Spirituality. We hebben vandaag weer interessante onderwerpen voor jullie in petto, dus ga er lekker voor zitten. Voor ons item Theosophical Society gaan we in gesprek met José van der Loop. We praten met haar over overgave en vertrouwen in het bestaan.  Ja, inderdaad, en vandaag praten we ook met Peter Huijs, auteur en lid van het Gouden Rozenkruis . We praten met hem over zijn recent verschenen boek Was ik een kind. En of dat zo is horen we vanmiddag Het belooft weer een mooie uitzending en we zijn er zo met José van der Loop.

BESTEL WAS IK EEN KIND

Gedeelte uit ‘Was ik een kind’:

Tja, wie was die man? Gewoon, een mens die zijn best deed, en trouw was aan zijn uitgangspunten en zijn mensen. Een mens die, als je vijftien was, en van het internaat moest (wat heel erg was omdat het leven erbuiten wel even iets anders was) je iets meegaf, een briefje, want meer had hij niet. Daar schreef hij dan op:
‘Woorden zijn arm en drukken niet altijd het gewenste uit. We geven jullie niets. We geven je geen vaderland, want dat zul je in je hart en in je geest vinden. We geven jullie geen liefde zonder vergiffenis want vergeving betekent een enorme inspanning, die steeds ieder zelf verwerkelijken moet. Wat we je meegeven is het verlangen naar een beter leven, dat er niet is. Dit verlangen zal jullie naar God, naar je vaderland en tot de liefde voeren.
Janusz Korczak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *