Radio Spirituality 2020-03-28

LEES DE INLEIDING EN DE INHOUDSOPGAVE VAN PYTHAGORAS

Beste luisteraars, welkom bij Hello Radio Spirituality. Vandaag hebben we weer boeiende onderwerpen op spiritueel gebied. In ons item Theosophical Society praten we met José van der Loop, en schenken we aandacht aan spiritualiteit en management.

Ja, en deze middag hebben we ook een interessant  gesprek met Doride Zelle van het Gouden Rozenkruis. We praten met haar over het (actie)boek van Pythagoras, leven – mysterieschool – gulden verzen van auteur Konrad Dietzfelbinger. Het belooft een boeiende  uitzending en deze starten we zo met José van der Loop.

BESTEL PYTHAGORAS VAN € 19,50 VOOR € 11,50

2 thoughts on “Radio Spirituality 2020-03-28

 1. Fred Emmerig

  Pythagoras is bij mij bekend van de Stelling van Pythagoras: a kwadraat plus b kwadraat is c kwadraat.
  Doride Zelle heeft de verzen het mooi uitgelegd. En begeesterd ook. Je hebt vele driehoeksverhoudingen. Geloof-hoop-liefde vind een mooie. Het is de Liefde dat ons aanspoort de Weg te volgen naar het verlangen naar de eenheid met die Liefde. Pythagoras heeft ongetwijfeld daar een aanduiding voor willen geven.
  Christus is voor mij het centrale principe van die Liefde. Ben trouwens benieuwd naar het boek.

  Reageren
 2. Miguel

  Wat een mooi gesprek! Je hebt de kunst getoond om de weg te helpen begrijpen door een concrete manier van zijn.
  Bravo Doride, voor uw warme deelname aan dit radio-interview!

  In deze dagen van kluizenaarschap herinner ik me een verhaal over een bepaalde trein (laten we aannemen dat het de trein is waarin de mensheid reist) die wordt gestopt zonder te weten waarom in een tunnel, met alle deuren gesloten.

  Er is geen duidelijke informatie en de situatie is erg lang.
  Er werden verschillende soorten reacties getoond: mensen die zich organiseerden om de opsluiting draaglijker en gelukkiger te maken, mensen die met verschillende technieken de grenzen probeerden te verleggen (de deuren schenden zonder het te bereiken), en een derde groep – stil en rustig – die de eigenlijke betekenis van de reis, de eindbestemming van het leven en de mogelijkheden die in ieder mens aanwezig zijn, onderzoekt. Die derde groep, zonder enige onrust en gericht op het ontwerp van de reis, en de werkelijke staat van de mensheid, na een lang proces zeer specifiek en duurzaam, ze erin slagen om de nooduitgang te activeren. Zelfs toen de deuren werden geopend, volgden de andere groepen meestal hun mystieke en verborgen methoden zonder een andere mogelijkheid tot bevrijding toe te geven, hoewel dat wel duidelijk was.

  (Ik denk dat het is gepubliceerd in “Verhalen uit de Rozentuin deel I” – het is getiteld *Gevangen achter open deuren*)

  Bedankt RozekruisPers voor jullie prachtige blog!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *