Radio Spirituality 2019-07-27

Bij ons is Marleen Schefferlie met het item Theosophical Society. We gaan met haar in gesprek over meditatie en spirituele stromingen. Vanmiddag gaan we ook in gesprek met Gerard Olsthoorn (vanaf 25:40 minuten), lid van het Gouden Rozenkruis. We praten met hem over het bijzondere boek waar hij een echte liefhebber van is. En dat is Het boek van Mirdad van de schrijver Mikhaïl Naimy. Het belooft weer een mooi programma en deze starten we zometeen met Marleen Schefferlie. 

Een vuurtoren en een veilige haven voor hen die hunkeren naar de overwinning. Dat is de treffende ondertitel van ‘Het Boek van Mirdad’ van Mikhail Naimy. Deze van oorsprong Libanese auteur draagt in dat boek universele wijsheid uit die voor de huidige mensheid van groot belang is.

In onze tijd van duisternis en verwording, van verblinde haat en dreigende zelfvernietiging, houdt Het boek van Mirdad de fakkel van het universele Licht aan de zoekende mensheid voor, in klare, dichterlijke taal, in schone, veelzijdige beeldenrijkdom, doorstraald van de milde, allesomvattende liefde, die de oerbron bewijst van waaruit de auteur zijn getuigenis spreekt. Het verhaal is geschreven voor mensen die een antwoord zoeken op de eeuwenoude en meest oorspronkelijke vragen: wie ben ik, waar kom ik vandaan, waar ga ik heen?