Recensie van NBD Biblion over ‘Mysteriën van Tao en de Daodejing’ van Elly Nooyen en Henri Borel

Uit een brief van NBD Biblion aan Rozekruis Pers.

Bovenstaande titel is op aanschafinformatie aangeboden aan de openbare bibliotheken. Hieronder vindt u de recensietekst, zoals die door NBD Biblion is gepubliceerd

Mysteriën van Tao/Elly Nooyen. Daodejing/Henri Borel. Haarlem : Rozekruis Pers [2017]. 180 pagina’s : illustraties ; 22 cm [Spirituele teksten bibliotheek; 4e boek].

Thematisch overzicht van de mysteriën over Tao: de onnoembare, geheimzinnige kracht die overal aanwezig is en toch niet te definiëren. De auteur bestudeerde klassieke Chinese teksten en baseert zich in dit boek op de levensfilosofie van de Chinese wijze Lao Zi, waarbij zij op deskundige wijze laat zien dat de eeuwenoude wijsheden verrassend tijdloos en inspirerend kunnen zijn.

De negen thema’s verschenen al eerder in de vorm van een online cursus en worden in het tweede gedeelte van dit boek aangevuld met de alom geprezen Nederlandse vertaling van de Daodejing uit 1897: een zeer bijzondere prestatie van de sinoloog Henri Borel, die Chinese karakters wist om te zetten in letterschrift. Mede door het feit dat de vertaling niet meer verkrijgbaar is, zal deze uitgave voor de liefhebbers een zeer waardevolle aanwinst zijn.

De inhoudt wordt gekenmerkt door een grote mate van zorgvuldigheid. Voor beginnelingen die op zoek zijn naar oosterse inspiratiebronnen en persoonlijke ontwikkeling is dit alles misschien te specialistisch en daardoor minder geschikt.

Recensent: A.C. Polkerman

Bestelnummer 2017021889

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *