Recensie van NBD Biblion door Danielle Bakker over het boek ‘Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood – een nieuwe mens worden’

Uit een brief van NBD Biblion aan Rozekruis Pers van 13 december 2017.

Bovenstaande titel is op aanschafinformatie aangeboden aan de openbare bibliotheken. Hieronder vindt u de recensietekst, zoals die door NBD Biblion is gepubliceerd. 

Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood: een nieuwe mens worden / André de Boer, René Stevelink. – Haarlem : Rozekruispers, [2017] . 323 pagina’s : illustraties ; 22 cm (Spirituele teksten bibliotheek ; 5e boek). Voor lezers die in hun dagelijkse leven een weg van geestelijke bewustwording en vernieuwing willen gaan. Het boek is gebaseerd op zorgvuldig geselecteerde klassieke spirituele teksten, voornamelijk de Bijbel, en beschouwingen daarover, vanuit de meer dan vier eeuwen oude, levende traditie van de rozenkruisers. Het is het vijfde deel van de serie Spirituele teksten bibliotheek.

Het is een zeer diepgaand en interessant boek over de denkwijzen en inzichten uit de gnostisch-christelijke traditie. Het bestaat uit twee delen: het eerste deel gaat over de mysteriën van geboorte, leven en dood en het tweede deel over uitdagingen van geboorte, leven en dood.  De spirituele kijk op de Bijbel is interessant en zal zeker lezers aanspreken met interesse op dit gebied. Het maakt nieuwsgierig naar andere delen uit deze serie. Bevat literatuurverwijzingen.

Recensent: Danielle Bakker

Bestelnummer: 2017295563

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *