‘Het Mooie Westen’, prachtig geïllustreerd boek over mythen en symbolen in Egypte’ door auteur Corina Zuiderduin

Het westen is het mooie land achter de horizon. Het is de plaats van de zon. Hoe ziet dit land eruit? En hoe hangt dit land samen met deze wereld? Het boek Het Mooie Westen gaat over de kern van alle wezens, over samenwerking en harmonie die in de structuur van de kosmos verweven is. Farao’s, priesters en gewone Egyptenaren streefden ernaar te leven in harmonie met Maät, de godin van harmonie en evenwicht, goed bestuur en goed leven. De god Thot legt alles vast wat er op aarde gebeurt. Het symbool van Maät symbool was de veer, en als na de dood je hart wordt gewogen en net zo zwaar en net zo licht was als die veer, leefde je verder in het rijk van Osiris. 

Corina Zuiderduin MA studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Zij specialiseerde zich in kunst uit diverse culturen, met name in de Egyptische kunst en cultuur. Vanaf 2007 geeft zij lessen beeldende vorming in Rijksmuseum van Oudheden en in Museum Volkenkunde. Zij studeerde aan de Rietveldacademie en is actief op diverse terreinen van kunst en kunstgeschiedenis. Zij schreef het prachtig geïllustreerde boek Het Mooie Westen waarin de kunst uit de Egyptische tempels en graven wordt verbonden met de geestelijke en vaak innerlijke ideeën die erachter staan. 

BESTEL HET MOOIE WESTEN – MYTHEN EN SYMBOLEN IN EGYPTE

1 thought on “‘Het Mooie Westen’, prachtig geïllustreerd boek over mythen en symbolen in Egypte’ door auteur Corina Zuiderduin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *